נוטריון

תוכן עניינים

בישראל יש לא מעט עורכי דין, ולמעשה יש כנראה הרבה יותר ממה שצריך. הפקולטות למשפטים עמוסות בסטודנטים ובכל שנה מוכשרים אלפי עורכי דין חדשים שמצטרפים לשוק. העיסוק בעריכת דין יכול להיות עיסוק מעניין מאוד בעיקר אם מדובר על תחום התמחות שהעוסק בו אוהב ונהנה ממנו, אך מעבר לעבודה הרגילה שכולם מכירים – ייצוג של אנשים מול בתי המשפט או חתימה על מסמכים שצריכים לקבל תוקף משפטי יש עוד נישה שניתן להיכנס אליה והיא תחום הנוטריון. אומנם לא כל עורך דין יכול להיות מיד נוטריון אך זו בהחלט אפשרות שניתן לקחת בחשבון כששוקלים האם לעסוק במקצוע.

מי הוא הנוטריון?

הנוטריון הוא עורך דין שיכול לחתום על מסמכים משפטיים. בית המשפט רואה בחתימה כזו על מסמך כאילו הוא קיבל תוקף משפטי, וכך ניתן להציג את המסמכים הללו בפניו. לדוגמא, אם מתנהל משפט בתחום הביטוח והמבוטח רוצה להביא עדות רפואית על מצבו העכשווי, אך הרופא שמטפל בו לא יכול להגיע למשפט מכל סיבה שהיא, מסמך נוטריוני יכול לפתור את הבעיה. מה זה אומר? זה אומר שהרופא יכתוב את המכתב הרלוונטי ולאחר מכן הנוטריון יעבור על המכתב הזה, יוודא את אמיתות הדברים הכתובים כמו גם את זה שהרופא הוא אכן רופא מוסמך שטיפל באותו מבוטח ולעיתים זה אומר אפילו פגישה עם אותו רופא, ואם אכן הכול כשר, הוא יחתום על המסמך הזה ובית המשפט יראה אותו כראייה לכל דבר – מסמך משפטי.

תרגום נוטריוני

תרגום נוטריוני הוא תת תחום שנולד כחלק ממקצוע הנוטריון. לעיתים ישנו צורך להעביר מסמכים בין מדינות ולהפוך אותם לכאלו שקבילים משפטית, ובשביל זה צריך חתימה של נוטריון. זה אומר שאם מתנהל משפט בחו"ל שמצריך מסמכים כלשהם מישראל, הנוטריון יוכל לחתום על אותם מסמכים. הנוטריון חייב להבין את השפות הרלוונטיות ואם לא אז לעבוד עם תרגום מקצועי שהוא וידא את אמינותו, ולאחר מכן המסמכים הללו יכולים לעבור בין המדינות. בעולם המערבי תחום הנוטריון הוא תחום מקובל ובתי המשפט מקבלים בדרך כלל את המסמכים הללו.

לא כל אחד יכול…

בשביל להיות נוטריון צריך להיות בעל ניסיון של כמה שנים בתחום עריכת הדין, צריך לעבור מספר קורסים והשתלמויות בשביל לקבל את ההסמכה וכמובן גם לעבור מבחנים. נוטריון הוא איש מפתח בתחום המשפט וככזה הא חייב להיות מקצוען בתחום וכמו כל עורך דין – להיות עם אמינות גבוהה.

חתימת נוטריון