עורך דין דיני משפחה

 

הנושא רחוק מאוד מלבם של אוהבים, אך אם מגיע היום בו עולה הצורך 'לפתוח' את החוזה של הסכם הממון כדי לחלק את הקיים בין השניים, אין ספק שמידת חוסר הנעימות (אם הייתה בעבר בזמן החתימה על אותו הסכם) אינה קיימת כעת.

הסכם ממון שנעשה בליווי עו"ד דיני משפחה, עדיין נחשב תהליך חדש יחסית בארץ לעומת ארצות אחרות כגון צרפת בה נהוג לבצע את ההסכם לפני הנישואין מבלי להניד עפעף. הסכם מסוג זה בהחלט מסייע למנוע מלחמות וחילוקי דעות השואבים אנרגיה מבוזבזת רבה בתהליך הגירושין שגם כך נחשב קשה וכואב.

הסעיפים ההכרחיים נכתבים תחת הסכמתם המלאה של שני בני הזוג בליווי עורכי דין משפחה. חלוקת הרכוש עומדת על הפרק: דירה או בית שעתידים להיות נחלתם ופרטים נוספים כפי שיצוין בהמשך.

במרבית המקרים נהוג לחשוב כי ההסכם שולל שיתוף בנכסים, אך יש לציין כי הסכם הממון שנעשה על ידי שני בני הזוג, בהחלט אינו שולל זאת. ניתן לקבוע שיתוף של הנכסים אשר עתידים להצטבר על ידי שני בני הזוג במשך חייהם המשותפים בצורה מלאה.

מה לגבי פרק ב'?

עו"ד דיני משפחה מלווים גם (ואולי במיוחד כיום, בעידן בו מספר הגרושים והגרושות עולה) זוגות שבחרו למסד את מערכת היחסים החדשה שלהם. ציבור זה מודע יותר ונכון יותר לבצע הסכם ממון בתחילת דרכם המשותפת.