כיצד לערוך הסכם הורות משותפת
מבנה המשפחה עבר תמורות רבות בעשורים האחרונים. כחלק ממגמה כוללת של סובלנות וליברליות גבוהה יותר בעולם המערבי, אנשים רבים הצליחו להגשים את חלומם להקים משפחה, גם ללא המבנה המסורתי הנוקשה של אב ואם נשואים שמביאים ילדים לעולם.
משפחות חד מיניות, משפחות חד הוריות ומשפחות של הורות משותפת, הן כולן סוגים של משפחות חדשות שכבר אינן נחשבות לחריגות בעולם המערבי של ימינו.
הורות משותפת היא החלטה מודעת של גבר ואישה להביא יחדיו ילד לעולם למרות שהם לא מקיימים ביניהם קשר זוגי. מי שבוחר באפשרות זו הם בדרך כלל רווקים ורווקות מבוגרים יחסית, לסביות שמעוניינות בדמות אב לילדיהן או הומואים שמחפשים להביא ילד לעולם ללא תהליך של פונדקאות.
תהליך החיפוש אחר שותף להורות בדרך כלל לוקח זמן וכאשר מוצאים סוף סוף את ההתאמה ומחליטים לצאת לדרך המשותפת- הדבר החשוב ביותר הוא לדאוג לעריכת הסכם הורות משותפת.
המשפחות החדשות אמנם הפכו כבר לדי מקובלות בחברה, אך החוק היבש עדין לא מגן עליהן ולכן חשוב מאוד להסדיר את השותפות בהסכם משפטי של הורות משותפת.
פניה לעורך דין לענייני משפחה לעריכת הסכם הורות משותפת
על מנת לערוך הסכם הורות משותפת מקצועי ומחייב, שידע להגן על שני השותפים, חשוב לפנות לעורך דין משפחה בעל ניסיון בתחום. הדבר החשוב ביותר שיש להסדיר בין שותפים להורות הוא את צורת המשמורת.צורת החיים בהורות משותפת דומה למעשה להורים גרושים- ישנם שני הורים שמגלים ילד יחדיו, כאשר הם גרים בנפרד. משמעות הדבר היא שיש צורך בהסדר משפטי שמבוסס על הסכמת שני הצדדים לגבי אופן חלוקת האחריות כלפי הילד. השותפים להורת יכולים לבחור בין משמורת משותפת בה הם מגדלים את הילד שווה בשווה ובין משמורת חלקית, בה יש משמורן ראשי (בדרך כלל האם) ומשמורן משני. הסכם הורות משותפת יעגן את המשמורת שנבחרה בצורה חוקית ויוכל להגן על יישומה בשטח.
מלבד צורת המשמורת יש נושאים נוספים שחשוב לכול בהסכם הורות משותפת, כמו חלוקת האחריות הכלכלית, בחירת שם משפחתו של הילד, דרכי החינוך המקובלות על שני השותפים ועוד.
על מנת להעניק להסכם הורות משותפת תוקף משפטי חזק, מומלץ להקפיד על נוכחות של עד למעמד החתימה וכן להקפיד את ההסכם החתום בבית משפט לענייני משפחה שיאשר את תוכנו. הכרה של בית משפט בהסכם תגן עליו בפני הפרות עתידיות.
Leave a Reply